Κρατήστε με ενήμερο για τα Manufacturing Awards 2024

Κριτική Επιτροπή

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από την έγκριτη Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από ακαδημαϊκούς, έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς και εκπροσώπους των φορέων του χώρου. Η Κριτική Επιτροπή εμπλουτίζεται συνέχεια.
Προεδρος Επιτροπhς αξιολογησησ

Δημήτρης Βέργαδος

Jury President Manufacturing Awards 2023
Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, Διευθυντής Τομέα ΜΜΕ και Ενημέρωσης ΣΕΒ

Τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής

Alex_Alivizatos
Γενικός Διευθυντής, Redex
antonakakis

Ελευθέριος Αντωνακάκης

Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου
vagenas

Δημήτρης Βαγενάς

Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών
vamvakas_

Σπύρος Βαμβακάς

Industry Expert, Αντιπρόεδρος Hellenic Maintenance Society (HMS), Evocon Authorized Partner
giazitzoglou
Πρόεδρος Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων,
Δ/νων Σύμβουλος ΓΕΩΕΛΛΑΣ ΑΜΜΑΕ
gkanakou

Έλλη Γκανάκου

Γενική Διευθύντρια, Ελληνική Ένωση Αλουμινίου
gounaris

Βασίλειος Γούναρης

Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος
doukidis

Γιώργος Δουκίδης

Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου ELTRUN, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Efremides

Γιώργος Ευφραιμίδης

Πρόεδρος Hellenic Maintenance Society (HMS), Γενικός Διευθυντής ATLANTIS Engineering
theos
Γενικός Διευθυντής, Ελληνική Παραγωγή
kalantzi
Σύμβουλος σε θέματα Ποιότητας
Karageorgiou

Νίκος Καραγεωργίου

Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς
( ΣΒΑΠ )
kefalas
Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ)
mandis

Δημήτρης Μαντής

Πρόεδρος ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ
Mentzelopoulos
Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου
panagiotopoulos
Associate Partner, Consulting, Supply Chain & Operation, EY
papadimitriou
Γενική Διευθύντρια, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων
Skarlatos

Πάνος Σκαρλάτος

Γενικός Δ/ντής Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών
stavrou
Α’ Αντιπρόεδρος – Εκτελεστικός, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ)
surianos
Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ)
tsakanikas

Άγγελος Τσακανίκας

Αναπληρωτής Καθηγητής Τεχνολογίας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΕΜΠ, Επιστημονικός Σύμβουλος ΙΟΒΕ
Tsiotras

Γιώργος Τσιότρας

Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Δηλώσεις Κριτικής Επιτροπής των Manufacturing Excellence Awards 2023

“H ελληνική βιομηχανία αλλάζει, ενσωματώνει γνώση και τεχνολογία, καινοτομεί και δημιουργεί νέες δουλειές. Παρά τις σημαντικές προκλήσεις με τις οποίες καλείται να αναμετρηθεί -από το μη ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας και το κόστος πρώτων υλών, τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, το χάσμα δεξιοτήτων και την πρόκληση της πράσινης/ενεργειακής μετάβασης – επιδεικνύει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα. Τα βραβεία Manufacturing Excellence Awards 2023 συνεχίζουν να υπηρετούν και αναδεικνύουν την παραγωγική Ελλάδα. Στόχος και φέτος είναι να αξιολογήσουμε και να επιβραβεύσουμε επιχειρηματικές μονάδες που αποτελούν πρότυπα τεχνολογικής αριστείας και καινοτομίας, με σύγχρονα συστήματα διοίκησης, και καλές πρακτικές βιώσιμης συμπεριληπτικής ανάπτυξης”.

Δημήτρης Βέργαδος, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, Διευθυντής Τομέα ΜΜΕ και Ενημέρωσης ΣΕΒ

” Δεν είναι αρκετό να εφαρμόζονται καλές πρακτικές και να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες στον τομέα του manufacturing. Πρέπει και να δημοσιοποιούνται και να διαχέονται μεταξύ των εταιρειών, σε μια κοινή προσπάθεια βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας και αναβάθμισης της καινοτόμου παραγωγικότητας της χώρας. Δράσεις όπως τα Manufacturing Excellence Awards φέρνουν σε επαφή τις εταιρείες και τις καθιστούν κοινωνούς των τελευταίων εξελίξεων και καινοτόμων παραγωγικών διαδικασιών και τεχνολογιών, προσφέροντας έτσι δυνατότητες υγειούς και δυναμικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και του περιορισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. “

Δημήτρης Βαγενάς, Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών

” Η Ελληνική Βιομηχανία, πέρα από την ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών, έχει να επιδείξει και σημαντική ιδιοπαραγωγή καινοτομίας, η οποία δυστυχώς δεν είναι ευρύτερα γνωστή. Θεσμοί όπως το Manufacturing Excellence Awards βοηθούν στην αντιμετώπιση της εσωστρέφειας και στην προβολή του δυναμικού που διαθέτουν οι Έλληνες μηχανικοί. “

Κωνσταντίνος Γιαζιτζόγλου, Πρόεδρος Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, Δ/νων Σύμβουλος ΓΕΩΕΛΛΑΣ ΑΜΜΑΕ

“Η καινοτομία αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη του κλάδου των πλαστικών. Ιδιαίτερα, η προβολή καλών πρακτικών/πρωτοβουλιών και η αναγνώριση της αριστείας παρέχουν στις εταιρείες κίνητρο για τη συνεχή βελτίωση τους αλλά και την ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων. Με την ανάδειξη των προσπαθειών αυτών αλλά και των επιτευγμάτων των εταιρειών μέσω των «Manufacturing Excellence Awards» εκπέμπεται ένα ισχυρό μήνυμα στον κλάδο και στην ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα ότι η βιομηχανία πλαστικών είναι πρωτοπόρα και αφοσιωμένη στην επιτάχυνση της καινοτομίας και της επίτευξης της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι βραβεύσεις, λοιπόν, από καθιερωμένους θεσμούς, όπως τα «Manufacturing Excellence Awards» συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και στην διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου.”

Βασίλειος Γούναρης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος

” Η Βιομηχανική Αριστεία είναι μια διαρκής προσπάθεια που περιλαμβάνει την προσήλωση στην υψηλή ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την καινοτομία. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι απαραίτητα για την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την μακροημέρευση μιας εταιρείας.

Ο θεσμός των Manufacturing Excellence Awards, δίνει ένα σημαντικό βήμα για την προβολή αυτής της προσπάθειας στο σύνολο της κοινωνίας.

Η συμμετοχή στον θεσμό, τονώνει σημαντικά το ηθικό των στελεχών που λαμβάνουν μέρος στα υποβαλλόμενα projects και τους προκαλεί για νέα σπουδαία επιτεύγματα! “

Σπύρος Βαμβακάς, Industry Expert, Αντιπρόεδρος Hellenic Maintenance Society (HMS), Evocon Authorized Partner


Αλέξανδρος Αλιβιζάτος
Πρόεδρος Hellenic Facility Management Association

Ο κος Αλιβιζάτος είναι Γενικός Διευθυντής της Redex ΑΕ, εταιρίας του Ομίλου Κοπελούζου που δραστηριοποιείται στο αντικείμενο Κατασκευών, Εξοικονόμησης Ενέργειας και Facility Management. Παράλληλα είναι Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Σωματείου Facility Management (HFMA) και αναπληρωματικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Ο κος Αλιβιζάτος είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Management με ειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο του Bath.

Σπύρος Βαμβακάς

Industry Expert, Αντιπρόεδρος, Hellenic Maintenance Society

 

Ο Σπύρος Βαμβακάς, διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ, είναι σύμβουλος βιομηχανίας και Αντιπρόεδρος της HMS.

Έχει εργαστεί από το 1992 έως το 2011 στην Coca Cola-HBC ως Μηχανικός Έργων, Προϊστάμενος Συντήρησης, Προϊστάμενος Παραγωγής, Διευθυντής Εργοστασίων, Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Διευθυντής Engineering Ελλάδος.

Σταδιοδρόμησε πετυχαίνοντας βελτιώσεις στη Διοίκηση Παραγωγής, την παραγωγικότητα, τη μείωση κόστους και αναλαμβάνοντας τη διαχείριση μεγάλων έργων, τον σχεδιασμό νέων προϊόντων & συσκευασιών, καθώς και διαδικασιών παραγωγής. Ηγήθηκε στον σχεδιασμό, την αξιολόγηση και την υλοποίηση επενδύσεων, στην τυποποίηση προδιαγραφών εξοπλισμού και την αξιολόγηση προμηθευτών, λειτουργώντας σε διατμηματικές και πολυεθνικές ομάδες.

Από το 2012, δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης, μείωσης κόστους, ποιότητας, παραγωγικότητας και αξιοπιστίας, τόσο σε καθημερινό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο, σύμφωνα με τις αρχές του Lean Manufacturing.

Από το 2019 ανέλαβε την αντιπροσωπεία της Evocon στην Ελλάδα, έχοντας υποστηρίξει πάνω από 100 εργοστάσια στην real-time παρακολούθηση του ΟΕΕ με έναν ιδιαίτερα απλό, φιλικό και ολοκληρωμένο τρόπο, πετυχαίνοντας βελτίωση της απόδοσης 7-70%.Γιαζιτζόγλου Κωνσταντίνος 


π. Πρόεδρος ΕΙΔΙΠ ΕΕΔΕ /Β Αντιπρόεδρος ΣΜΕΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Έχει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού (Παραγωγής) από το ΕΜΠ, ΜSc in Management Science (by distinction) από το Imperial College of London και Certificate in Global Management από το INSEAD. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του το 1989, ως Τεχνικός Διευθυντής στην εταιρία ΚΑΝΑΚΙ ΑΕ. Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Εργοστασίου και Γενικού Διευθυντή. ΤΟ 2000 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της HQF ΑΕ (συγχώνευση ΚΑΝΑΚΙ – ΜΙΜΚΟΣ).Από 2012 μέχρι σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΩΕΛΛΑΣ ΑΜΜΑΕ η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή Βιομηχανικών πρώτων υλών και εκμεταλλεύεται ένα μοναδικό κοίτασμα Ατταπουλγίτη στην περιοχή Κοζάνης – Γρεβενών. Από το 2019 είναι Σύμβουλος Διοίκησης της Faliro House Productions, η οποία ασχολείται με την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών και το digital entertainment. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ, του ΣΠΕΕ, της AVEC, της ΕΕΔΕ, του ΕΙΔΙΠ και της European Food Safety Authority καθώς και εκτελεστικό μέλος ΔΣ διαφόρων ανωνύμων εταιριών. Σήμερα είναι Β’ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.Είναι πιστοποιημένος INSEAD IDP–C (non–executive director) και Ambassador του INSEAD DIRECTORS NETWORK για την Ελλάδα. Μιλάει Αγγλικά , Ιταλικά και Γερμανικά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Κώστας Θέος
Γενικός Διευθυντής – «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη»

Ο Δρ Κώστας Θέος είναι Γενικός Διευθυντής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» που ιδρύθηκε το 2017 με πρωτοβουλία μικρών, μεσαίων και μεγάλων μεταποιητικών επιχειρήσεων και των βασικών Βιομηχανικών Συνδέσμων της χώρας.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός ΕΜΠ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου DEA και Διδακτορικού της Ecole Nationale des Ponts et Chaussées (Παρίσι).

Διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.» (ιχθυοκαλλιέργειες).

Ήταν αρθρογράφος στην εφημερίδα «Ημερησία» σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης επί πέντε χρόνια, ενώ υπήρξε συνεργάτης και της Athens Voice.

Διετέλεσε επί 5,5 χρόνια Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με αρμοδιότητες τα αναπτυξιακά προγράμματα των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ και τις ιδιωτικές επενδύσεις, ενώ ήταν επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικής και Σχεδιασμού του Γραφείου του Πρωθυπουργού την περίοδο 2009-2011.

Δρ Καλαντζή Κέλλυ

Σύμβουλος σε θέματα Ποιότητας

Η Κέλλυ Καλαντζή γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, όπου απέκτησε Μsc, σε Χημική Μηχανική ρευστών και PhD, σε Εφαρμοσμένη Χημεία και Χημική Μηχανική (Ecole Centrale de Paris).

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το 1991, ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στη γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ, όπου εργάστηκε σαν διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου εργοστασίου Γιαούρτης και αργότερα σαν Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας όλων των εργοστασίων ΔΕΛΤΑ καθώς και Crisis Manager της εταιρίας ως το 2019.

Έκτοτε εργάζεται ως σύμβουλος σε θέματα Ποιότητας. Στο ενεργητικό της συγκαταλέγονται επιστημονικές δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε αντικείμενα σχετικά με τo επιστημονικό και το επαγγελματικό της πεδίο.

Αθανάσιος (Θανάσης) Κεφάλας
Πρόεδρος, Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων
Πρόεδρος, Imerys Greece S.A.
Πρόεδρος, Imerys Beauxites Greece S.A.
Διεύθυνση:Ανδρέα Μεταξά 15, 145 64 Kηφισιά
e-mail: [email protected]

Ο Αθανάσιος Κεφάλας είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και Πρόεδρος των εταιρειών IMERYS Greece S.A. & IMERYS Bauxites Greece S.A.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του EMΠ και έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Executive MBA στο INSEAD. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε θέσεις παραγωγής και εκμετάλλευσης και σταδιακά μετακινήθηκε σε πιο στρατηγικές θέσεις με μεγάλη διεθνή έκθεση, χτίζοντας μία 40χρονη εμπειρία στην εξορυκτική βιομηχανία και την επεξεργασία ορυκτών καθώς και στην επιχειρηματική ανάπτυξη και εταιρική διακυβέρνηση.

Τομείς ειδίκευσής του είναι η τοποθέτηση των επιχειρήσεων στην αγορά (τόσο με λύσεις και προϊόντα όσο και με δημιουργία σχέσεων με τους πελάτες), η εκκίνηση και η διαχείριση μεγάλων και σύνθετων μονάδων σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, τη Β. Αμερική, την Ασία και την Αφρική, ισχυρή ικανότητα στην τοποθέτηση προϊόντων/αγορών καθώς και εμπειρία στην οικοδόμηση αποτελεσματικών, μακροπρόθεσμων στρατηγικών σχέσεων με πελάτες, βαθιά κατανόηση του διεθνούς ρυθμιστικού κανονιστικού πλαισίου της εξορυκτικής βιομηχανίας και ικανότητα στην προώθηση και διατήρηση του διαλόγου με τη δημόσια διοίκηση και την κυβέρνηση καθώς και στην οικοδόμηση μακροπρόθεσμων και βιώσιμων σχέσεων με τις τοπικές κοινότητες.

Από τον Ιούνιο του 2015 διατελεί Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων. Eπίσης είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ και μέλος του Δ.Σ. του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Γεώργιος Μεντζελόπουλος
Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου

O Γεώργιος Μεντζελόπουλος διαθέτει δεκαετή και πλέον εμπειρία στο κλάδο του Αλουμινίου. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1996 στην Σωληνουργεία Κορίνθου, στο Οικονομικό τμήμα, όπου ανέλαβε διάφορες θέσεις ευθύνης πριν προαχθεί σε Οικονομικό Δ/ντή.

Τον Σεπτέμβριο του 2008, του ζητήθηκε να αναλάβει τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή στην εταιρεία Stomana Industry (Bulgaria) και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έφερε εις πέρας το project που του ανατέθηκε, οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο του 2009, στη θέση του Financial Controller στην Βιοχάλκο. Τον Ιούλιο του 2009, μετακινήθηκε και προάχθηκε στην θέση του CEO για τις εταιρείες του Group ETEM. Κατόπιν του μετασχηματισμού της Εταιρίας τον Απρίλιο του 2019, ανέλαβε και κατέχει εως και σήμερα τη θέση του CEO, στις εταιρείες του Joint Venture της ΕΤΕΜ με την Gestamp (Extrusion & Automotive).

Έχει γεννηθεί στην Κόρινθο το 1970, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου από το 2010. Επίσης, από το 2016 είναι Αντιπρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων (HBCB), συνδέσμου που υποστηρίζει ενεργά την Ελληνική Επιχειρηματικότητα στη Βουλγαρία.

Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Associate Partner, Consulting, Supply Chain & Operations

George is Associate Partner at EY’s Supply Chain practice in Greece, having 26 years of working experience in Consulting. Currently, he holds the role of EY’s EMEIA Logistics & Fulfilment capability leader and is also responsible for EY’s Smart Factory and consulting services to Manufacturing Industry in Greece. He has worked in more than fifteen countries, across Europe, US and Japan, delivering high quality and transformative projects in leading companies. He holds a Diploma from Production and Management Engineering, of Technical University of Crete. 

 

Ο Γιώργος είναι Associate Partner στο Consulting practice της EY στην Ελλάδα με εξειδίκευση  στο Supply Chain, έχοντας 26 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στη Συμβουλευτική. Επί του παρόντος, κατέχει το ρόλο του Logistics & Fulfillment EMEIA capability leader στην EY και είναι επίσης υπεύθυνος για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και λύσεις Smart Factory της EY στη μεταποιητική βιομηχανία στην Ελλάδα. Έχει εργαστεί σε περισσότερες από δεκαπέντε χώρες, σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, παρέχοντας υψηλής ποιότητας και μετασχηματιστικά έργα σε κορυφαίες εταιρείες. Είναι κάτοχος διπλώματος Μηχανικής Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Βάσω Παπαδημητρίου
Γενική Διευθύντρια, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων

Η Βάσω Παπαδημητρίου είναι Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών, που εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο μεταποιητικό κλάδο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέσα από τον ρόλο και την εμπειρία της συμβάλλει στην επικοινωνία και συνεργασία του Συνδέσμου με τα θεσμικά όργανα, τους κοινωνικούς εταίρους και τα όργανα της ΕΕ.

Στόχος, η προώθηση των θέσεων και απόψεων του κλάδου και η συμμετοχή του στη διαμόρφωση πολιτικών για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει (εξωστρέφεια, βιώσιμη ανάπτυξη, ασφάλεια τροφίμων, καινοτομία, υγιεινή διατροφή, με επίκεντρο πάντοτε τον καταναλωτή).

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Master of Laws (LLM) στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το London School of Economics and Political Science (LSE) του Πανεπιστημίου της Αγγλίας.

Γιάννης Σταύρου

Α’ Αντιπρόεδρος – Εκτελεστικός, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 1959. Σπούδασε Οικονομική Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Lyon II στη Γαλλία και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Bruges Βελγίου και στο London School of Economics and Political Science.

Από το 1983 έως το 1985 εργάστηκε ως βοηθός καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης και δίδαξε μαθήματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διοίκησης.

Από το 2003 έως σήμερα εκλέγεται στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου – Εκτελεστικού.

Διετέλεσε Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφοριών για Επιχειρήσεις (1987-1999), Εντεταλμένος Σύμβουλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (2001-2003), Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Ανάπτυξης Ιδιωτικών Υποδομών Βορείου Ελλάδος (1997-2003) και Αντιπρόεδρος του IMESE Business School (2001-2003).

Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, της Logismos Συστήματα Πληροφορικής ΑΕ, της Χ. & Δ. Ορφανίδης ΑΒΕΕ, της Whale Graphics A.E., της Ελληνικής Παραγωγής – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη και του COMPETE.GR – Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.

Επίσης διετέλεσε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ), του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας, του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων ΑΕ, της ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ και της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων – Τμήμα Μακεδονίας.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Ορφανίδου και έχει μια κόρη.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΡΙΑΝΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

Ο Αθανάσιος Συριανός γεννήθηκε στον Πειραιά, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης Α.Ε. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, της Marketing Greece Α.Ε. και της Karenta Α.Ε./Διανομέας της Audi, VW & Skoda. 

Από το 1984 έως το 1987 εργάστηκε στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία ΑΙΩΝ 21, με έδρα τον Πειραιά. Το 1988 συμμετείχε στη μελέτη που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Επιστημών Μεταφορών του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, για λογαριασμό της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, σχετικά με την ανάπτυξη των οδικών μεταφορών στην Ευρώπη. Από το 1989 έως το 1992 εργάστηκε για την Roland Berger & Partner GmbH, Διεθνείς Σύμβουλοι Επιχειρήσεων στο  Μόναχο, αφενός με τον στρατηγικό σχεδιασμό διεθνών εταιρειών στους τομείς των Ποτών, Ναυτιλίας, Κατασκευών και Ενέργειας, αφετέρου δε, με την διεξαγωγή μελέτης, των επενδυτικών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας. 

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Albertus Magnus της Κολωνίας, στη Γερμανία. Υπήρξε αθλητής και μέλος της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας καθώς επίσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων. Μιλάει Ελληνικά, Γερμανικά και Αγγλικά.